O Nama

Plavi Krug

UDRUZENJE ZA BORBU PROTIV DIJABETESA GRADA BEOGRADA

Ko smo?

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Upravu čine mladi i poletni ljudi koji uz pregršt svežih ideja i naoružani osmehom žele da skrenu pažnju javnosti na probleme sa kojima se susreću osobe obolele od dijabetesa.

CILJ

Osnovni cilj udruženja je poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče.

PUT DO CILJA

Nizom akcija i edukacija pokušaćemo da podignemo nivo zdravstvene kulture, prenesemo različita iskustva koja se tiču pravilnog lečenja ove bolesti i pomognemo ljudima da shvate šta je zapravo dijabetes i kako se sa njim živi.

Upoznavanje javnosti sa značajem sprečavanja pojave dijabetesa, organizovanje radionica, tribina i seminara za obolele od dijabetesa i zainteresovane za ovo stanje, pomaganje obolelima da ostvare svoja prava u zdravstvu itd.

Cilj nam je da podstaknemo prehrambenu industriju da se bavi proizvodnjom životnih namirnica pogodnih za ishranu osoba sa dijabetesom, kao i da pokrenemo inicijativu za otvaranje odgovarajućih prodavnica i restorana namenjenih obolelima od šećerne bolesti i svim onima koji vode računa o svojoj ishrani i zdravlju.

MISIJA

Da Beograd postane zdravije mesto za život. Da osobe sa dijabetesom počnu da vode reačuna o sebi i svom zdravlju, jer jedino adekvatna samokontrola pruža kvalitetniji život.

 

 

 

 

 

Plavi Krug na Facebook-u
LinkedIn
YouTube kanal
Pratite nas na Twitteru