Vesti

Dečji kamp u Rapcu

  • July 5, 2012
  • 2 min read
Dečji kamp u Rapcu

Od 16. do 25.06.2012. održan je dečji kamp u Rapcu u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. U goste su pozvali dvoje dece iz Srbije uz pratnju medicinske sestre Jelene Andžić, aktiviste “Plavog kruga”.

Cilj kampa je bila edukacija dece sa dijabetesom uzrasta od 10 do 13 godina. U toku kampa organizovana su svakodnevna interesanta i korisna predavanja, u sali hotela. Teme predavanja su bile ishrana (brojanje ugljenih hidrata), insulini i njihova dejstva, moguće komplikacije, merenja glikemije i njen značaj i samokontrola dijabetesa. U okviru predavanja bilo je organizovano i testiranje dece po principu ulaznog i izlaznog testa, takođe i radionice u kojima su deca glumila određene situacije (otkrivanje dijabetesa, hipoglikemije, hiperglikemije…).

U okviru kampa su organizovane i psihološke radionice, kao i svakodnevna fizička aktivnost uz trenera.

Organizatori kampa ispred HSDU, Tatjana i Sandra, napravile su dva izleta, krstarenje brodom i obilazak Labina i posetu muzeju u ovom gradu.

Ovaj kamp je ostvario svoj cilj i deca su na završnnom testu pokazala veliki napredak u znanju. Organizacija je bila odlična i u potpunosti prilagođena uzrastu dece, koja su učestvovala.

Još jednom hvala Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga na pozivu i gostoprimstvu. Ovaj kamp će dugo ostati u lepom i nezaboravnom sećanju.

Slike sa kampa možete pogledati ovde