Vesti

Istorija biciklizma i humanitarna akcija za pomoć prihvatilištu odraslih

  • December 19, 2012
  • 2 min read
Istorija biciklizma i humanitarna akcija za pomoć prihvatilištu odraslih

Ciklo svet Srbija, Dunavski kup i Aktiv za naučni podmladak Pravoslavnog Bogoslovskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuju predavanje na temu “Istorija biciklizma”.Predavanje će se sastojati iz dve tematske celine. Prva će se odnositi na istoriju i početak takmičarskog biciklizma koju će voditi Tibor Tarjan, direktor organizacionog odbora Dunavskog kupa. Drugi deo će biti posvećen urbanom i rekreativnom biciklizmu koji će prezentovati Ivan Puja, predsednik udruženja biciklista Ciklo svet Srbija, uz učešće najstarijeg aktivnog bicikliste u regionu Žike Mićića.

Događaj takođe ima i humanitarni karakter, jer će se istovremeno sakupljati pomoć za prihvatilište odraslih i starih lica u Kumodraškoj ulici. Ako imate upotrebljivu garderobu koja vam ne treba, knjige, časopise, važeće lekove, posteljinu i sl. a želite da pomognete starijim ugroženim osobama sada je prava prilika da to i učinite.

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda, Plavi krug daće svoj doprinos time što će na licu mesta posetiocima meriti šećer, krvni pritisak i davati informacije o prevenciji dijabetesa.

Uspešnost cele ove akcije zavisi od humanosti i dobre volje svih nas. Dođite u zgradu Pravosloavnog Bogoslovskog Fakulteta u Beogradu, ulica Mije Kovačevića 11b u petak 21.12.2012. u 17:00. Događaj će trajati do 20:00.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Puja Ivanu na tel. 063/88-11-036