Vesti

Svetski dan zdravlja na Olimpu

  • April 9, 2013
  • 2 min read
Svetski dan zdravlja na Olimpu

Gradska opština Zvezdara i SC ‘Olimp – Zvezdara’ su organizovali manifestaciju povodom Svetskog dana zdravlja. Učestvovale su tri zdravstvene ustanove sa Zvezdare – Dom zdravlja, KBC “Zvezdara” i Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu, a pridružili su se i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, Gradski zavod za javno zdravlje, Udruženje za prevenciju i lečenje osteoporoze (UPLOS), Asocijacija “Žena plus”, Udruženja “Donor heroj” i “Sve za osmeh”, Medicinska, Zubotehnička i Farmaceutsko-fizioterapeutska škola i drugi.

Posetioci su na štandovima mogli da provere visinu, težinu, pritisak, nivo šećera u krvi, urade EKG ili dobiju savete dermatologa i nutricioniste ili postave pitanja u vezi zdravlja nekom od lekarske ekipe koja je bila na raspolaganju.
Plavi Krug je posetilo dosta građana, koji su već proverilii nivo šećera na štandu DZ Zvezdara, u potrazi za savetima vezanim za dijabetes i tom prilikom ih pozvali da nas posete i priključe se predavanjima u prostorijama Udruženja. Proverili smo i 50 posetilaca: 4 osobe sa dijabetesom tip 2, dvoje u riziku i čak petoro koji su imali povišene vrednosti šećera u krvi a da to nisu znali. Posavetovali smo ih da se u najkraćem roku jave svom lekaru i preduzmu sledeći korak za očuvanje svog zdravlja.

Prethodna objava