Vesti

Predavanje u OŠ Nikola Tesla u Boleču

  • April 12, 2013
  • 1 min read
Predavanje u OŠ Nikola Tesla u Boleču

U sredu 10.4.2013. smo se odazvali pozivu da budemo učesnici predavanja za osnovce od prvog do četvrtog razreda povodom Svetskog dana zdravlja.

Predavanje je otvorila dr Mirjana Bunčić koja je deci pričala o značaju očuvanja zdravlja i koliko je važno održavanje lične higijene. Zoran Ilić, kuvar hotela M, je osnovcima iz Boleča uz praktične primere pričao zdravom načinu ishrane i sa kakvim se zahtevima svakodnevno sreće kada su gosti hotela u kome radi profesionalni sportisti i reprezentacije. Kao predstavnik Plavog Kruga Nikola Markoš je predstavio učenicima šta je dijabetes, svoju kratku priču o životu sa dijabetesom i da zdravim stilom života, pre svega ishranom, mogu da utiču na kvalitet svog zdravlja.

bolec03.jpg

Učenici su zatim nastavili aktivnosti u kreativnoj radionici u kojoj su od voća i povrća pravili prava mala umetnička dela.

Nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih događaja širom Beograda i cele Srbije, a da će generacije koje dolaze imati svest o tome koliko je malo truda potrebno da uradimo mnogo za same sebe.