Vesti

Važno saopštenje o nabavci insulina

  • May 16, 2013
  • 2 min read
Važno saopštenje o nabavci insulina

Dragi ‘slatkiši’,

OVDE možete preuzeti spisak apoteka (poslednje ažuirano 22.5.) za koje imamo informaciju da u njima možete na recept preuzeti insulin i trakice za merenje šećera. Ukoliko insulina trenutno nema u apoteci mogu se poručiti (dostava najčešće traje 1 dan). Savetujemo da prvo pozovete apoteku i proverite da li ima to što tražite da ne bi ste gubili vreme u obilaženju apoteka.

Dobili smo informaciju da će biti omogućeno i privatnim apotekama koje nemaju ugovor sa fondom da izdaju insuline (i da će bez obzira na izostanak ugovora dobiti nadoknadu od fonda). Obzirom da smo informaciju upravo dobili videćemo u narednim danima kako to funcioniše.
Takođe smo obavešteni da će se situacija sa snabdevanjem insulinima u apotekama BEOGRAD normalizovati u narednih 15 dana. Do tada vas molimo za strpljenje i razumevanje. Situacija nije dobra ali je daleko od tragične. INSULINA IMA I BIĆE GA, samo možda ne u apotekama u kojima ste do sada navikli da preuzimate. Molimo vas za nedizanje panike bez potrebe, već malo inicijative i okretanja telefona.

Ukoliko imate dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail info@plavikrug.org ili na telefone 011/31-222-73 i 061/3238-124 ponedeljkom, sredom i petkom od 10 do 17 sati.
Takođe pratite našu FACEBOOK GRUPU za najnovije informacije.

U nadi da će se situacija uskoro promeniti na bolje,

srdačno vaš,
PLAVI KRUG