Vesti

Jesenji Lilly festival zdravlja

  • September 15, 2013
  • 3 min read
Jesenji Lilly festival zdravlja

Jesenji Lilly festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege, biće održan u subotu i nedelju, 21. i 22. septembra 2013. godine, od 10 do 20 sati, u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks… Na samom ulazu na festival, nalazice se stand studenata medicine na kojem ce posetioci moci da preuzmu brosuru u kojoj ce im medicinari na raznim punktovima upisivati izmerene analize, pa ce im stručnjaci na kraju provere zdravstvenog stanja reći koje faktore rizika po zdravlje imaju i uputiće ih kome moraju dalje da se obrate za pomoć.

Zanimljiv će biti i “Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a vredne nagrade za dečake i devočjice je pripremio „Imlek”. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

Osmi Jesenji Lilly Festival zdravlja sadržajima će najviše biti posvećen borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja, povodom obeležavanja predstojećeg Svetskog dana srca, kao i važnosti dobrog mentalnog zdravlja, jer će već narednog meseca biti održan Svetski dan mentalnog zdravlja. Zbog toga će veliki značaj imati stručna konferencija na festivalu “Korak za srce” gde će se diskutovati o faktorima rizika i lečenju srčanih oboljenja.

U okviru festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Zainteresovani gradjani će biti u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica.

Pokrovitelji festivala su najuglednije institucije u zemlji, Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije.

PLAVI KRUG i ove godine sa svojim štandom i nasmejanim aktivistima podržava ovaj događaj. Dođite da proverite svoje zdravlje!