Vesti

Proverite besplatno svoje zdravlje na “Olimpu” na Dan zdravlja

  • April 4, 2014
  • 2 min read
Proverite besplatno svoje zdravlje na “Olimpu” na Dan zdravlja

Ove godine Dan zdravlja se obeležava u Sportskom centru “Olimp” 6. aprila od 9 do 12h. Organizatori ove manifestacije su Dom zdravlja i opština Zvezdara koji u prvi plan stavljaju brigu o zdravlju i prevenciju bolesti.

Svi posetioci će moći besplatno da provere svoje zdravlje, jer će se među učesnicima naći Kliničko- bolnički cetar “Zvezdara”, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Institut za transfuziju krvi, Medicinska, Farmaceutsko fizioterapeutska i Zubotehnička škola sa Zvezdare i naravno PLAVI KRUG.

Proveravaće se krvni pritisak, šećer u krvi, EKG, radiće se pojedine biohemijske analize i spirometrija, a zvezdarske škole omogućile su i posebne usluge za posetioce poput masaže, saveta kozmetičara i stomatoloških pregleda.

Sportski deo programa, koji je nezaobilazni deo zdravstvene preventive, odvijaće se na atletskoj stazi uz podrsku Beogradskog trkačkog kluba. U slučaju lošeg vremena, umesto na platou pored atletske staze, manifestacija će se dešavati u sportskoj dvorani u Upravnoj zgradi SC “Olimp”.

Takođe će u nedelju u Parohijskom domu Svetog Proroka Ilije Udruženje Plavi Krug će u saradnji sa farmaceutskom kućom ADOC d.o.o učestvovati u obeležavanju 180 godina postojanja hrama. Posetioci će moći da provere nivo šećera u krvi. Hram Svetog Proroka Ilije se nalazi na Mirijevu, u ulici Vitezova Karađorđeve Zvezde 61.