Vesti

“Školjkice u plavom” za decu sa dijabetesom

  • June 6, 2014
  • 2 min read
“Školjkice u plavom” za decu sa dijabetesom

Draga deco, Međunarodni muzički festival “Školjkice u plavom” i “Plavi kružić” vas pozivaju na učešće na dečijem festivalu.

Pozivamo decu koja su talentovana, vole da pevaju, školskog su uzrasta i iz Beograda su, da se prijave na audiciju za ovaj festival, koji se održava novembra meseca u Novom Sadu.

Informacije o samom festivalu i načinu prijave možete pronaći na sledećem linku, a kako je to izgledalo na finalnoj večeri muzičkog festivala prošle godine, pogledajte ovde.

“Od 2006. godine pa sve do danas, u Novom Sadu se održava Međunarodni muzički festival za decu “ŠKOLJKICE”. Organizator i producent festivala je Udruženje za dečije umetničko stvaralaštvo “AŠAiANA” iz Novog Sada.

Reč je o muzičkom festivalu na kojem učestvuju deca iz celog sveta, ujedinjena oko Asocijacije WORLD ASSOCIATION of FESTIVALS (WAF). Tako su nas u proteklom periodu svojim prisustvom počastila deca iz Bugarske, Crne Gore, Letonije, Makedonije, Belorusije, Libana, BiH, Mađarske, Gruzije, Hrvatske, Rumunije, Indije, Azerbejdžana, Ukrajine, Kanade, Francuske, itd. Sva ta deca su u pratnji roditelja i stručnih rukovodilaca boravila u našoj zemllji i pri tome imala mogućnost da se upoznaju sa našom umetnošću, kulturom i tradicijom.”