Vesti

Jesenji festival zdravlja “Svako dobro!”

  • September 12, 2014
  • 2 min read
Jesenji festival zdravlja “Svako dobro!”

Pod sloganom “Svako dobro!” 25. i 26. septembra 2014. godine, u Domu omladine (Makedonska 22) biće održan Jubilarni 10. Jesenji “Lilly apoteke” Festival zdravlja Beograd 2014. (ishrane, dijetetike, wellnesa, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege).

Plavi krug od samog početka podržava ovaj festival, te će i ove godine svi zainteresovani posetioci imati prilike da izvrše besplatnu proveru nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska i dobiju neophodne savete u vezi dijabetesa.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellneš i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), farmaceutskoj kući „Hemofarm” (sponzoru zdravlja porodice) i kompanijama „Oralent”, „Imlek”, „Aktavis” „Pharmanova“ i „Cryo-save”.

Za najmlađe će takođe biti organizovano druženje „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

Na jubilarnom Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.

 

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.