Vesti

“Manje je više”, humanitarna modna revija za Plavi krug

  • June 12, 2015
  • 2 min read
“Manje je više”, humanitarna modna revija za Plavi krug

Lions klub Beograd Lumo Vas poziva na humanitarnu modnu reviju “Manje je više”, koja se održava u petak, 19. Juna 2015, u 20 časova, na Kalemegdanu, na „Terassa Lounge“.

Humanitarna modna revija je zaključni događaj u okviru šireg projekta. Lions klub Beograd Lumo je početkom marta raspisao konkurs za studente modnog dizajna, na temu „Manje je više“. Prijavili su se studenti sa Fakulteta za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend, Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment i Academia del Lusso.

Oformljen je stučni žiri koji su činili eminentni srpski modni kreatori Verica Rakočević, Slobodan Bata Spasojević i Igor Todorović, glavni i odgovorni urednici Elle Srbija – Sonja Kovacs i Harpers Baazar Srbija – Petar Janošević, kao i članovi Lions kluba Beograd Lumo Jelena Đokić, stručnjak za odnose sa javnošću, i Đorđe Knežević, „Modus“.

Generalni sponzor studentskog konkursa je konfekcija „Modus“ iz Pančeva koja je studentima pored materijala obezbedila i usluge modelara, šivača i krojača, kao i mogućnost da nadgledaju proces izrade svog rada. Studenti su imali dodatni motiv za učešće, jer će najbolji po oceni stručnog žirija imati priliku da vidi svoju kreaciju u izlozima svih „Modusovih“ prodavnica, kao i da dobije procenat od prodaje svog modela. Troje studenata po oceni žirija dobiće tromesečnu praksu u „Modusu“, gde će moći da se iz prve ruke upoznaju sa radom u tekstilnoj industriji i to u jednoj od najstabilnijih domaćih privatnih konfekcija.

Reviju će kao prijatelji podržati i modna agencija „INC Elite Model Look“, čije će devojke nositi modele, uz stručnu pomoć koreografa Slađane Tesle. Za šminku će biti zadužen „Make up studio Aleksandar Đikić by Maybelline“, a za frizuru „Frizerska akademija Vergaš“. Izborom muzike će ugođaj upotpuniti i jedan od najpopularnijih gradskih DJ-eva mlađe generacije DJ Marko Marchez.

Sav prihod od ulaznica (300 dinara) kao i od prodaje predstavljenih modela namenjen je u humanitarne svrhe, a donacija će biti uplaćena Udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“. Svi modeli će biti stavljeni na aukciju, a donatori će moći da otkupe model, a po želji ga doniraju Sigurnoj ženskoj kući.