Vesti

Diathlete Europe tour 2016. u Beogradu

  • April 8, 2016
  • 2 min read
Diathlete Europe tour 2016. u Beogradu

Velika nam je čast i zadovoljstvo da ovog proleća ugostimo ultra maratonca i mladog lidera u dijabetesu, Gavin Griffiths iz Velike Britanije. Gavin, koji pored toga što živi sa dijabetesom dugi niz godina, veliki je borac za prava osoba sa dijabetesom. Od svojih uspeha ističe da je nosio olimpijsku baklju u Londonu 2012.g. i uspešno je savladavao ekstremne izazove na 5 kontinenata širom sveta – među kojima je najizazovnije bilo trčati 30 maratona u 30 dana širom Velike Britanije. Gavin želi da kroz organizaciju različitih događaja poveže i pomogne dijabetes zajednici i samim tim širi svest o dijabetesu. Njegov rad i pozitivnu borbu i entuzijazam možete pratiti na Diathlete stranici a već sredinom aprila se možete priključiti velikoj Diathlete Europe Tour 2016.

Pozivamo vas na trku zadovoljstva u četvrtak 14. aprila 2016. u 19:30 “kod kravice” na šetalištu 25.maj u Beogradu da zajedno sa Gavinom i nama bliskim ljudima istrčimo ili odšetamo stazu od 5km u znak podrške osobama sa dijabetesom. Pozovite Vaše prijatelje i porodicu i dođite da svetu pokažemo da je sa dijabetesom moguće sasvim normalno živeti.

Start je kod kravice na početku šetališta 25.maj, trči se do patrole rečne policije (još 100m od Brankovog mosta), tu pravimo okret i vraćamo se nazad.

P.S obucite nešto plavo ili ponesite na trku neki plavi detalj u znak podrške 🙂

“We are much stronger united together!”

diathlete tour

Prethodna objava