Vesti

EurMove 2016

  • October 17, 2016
  • 2 min read
EurMove 2016

EURMOVE 2016 je projekat nastao na ovogodišnjem kampu za mlade lidere Youth Leadership Camp 2016 koji organizuje IDF Europe (naš predstavnik bio je Uroš Bogdanović) i za cilj ima podizanje svesti o dijabetesu, promovisanje fizičke aktivnosti, kao i učvršćivanje veza između IDF-a i dijabetoloških saveza širom Evrope. Ideja je da se ljudi širom Evrope bave fizičkom aktivnošću u narednom periodu i da do 13. Novembra svi zajedno prikupimo 527 040 „aktivnih minuta“ (ukupan broj minuta u jednoj godini). Rezultati projekta biće objavljeni na Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. Novembra 2016. godine. Najbolji pojedinci u muškoj i ženskoj konkurenciji biće vredno nagrađeni, a nagrađene će biti i države sa najviše učesnika i postignutih „aktivnih minuta“!


 

 

KAKO MOGU DA UČESTVUJEM?

 

Prikupljanje „aktivnih minuta“ vrši se kroz ENDOMONDO aplikaciju za mobilni telefon. Potrebno je da se aplikacija preuzme na mobilni telefon (Android, iOS, Windows), napravi nalog i preko linka prijavi za EURMOVE 2016 (https://www.endomondo.com/challenges/30707996). Detaljnije instrukcije za registrovanje možete naći ovde. Nakon završetka registracije možete početi sa fizičkom aktivnošću, izbor sportova je veliki!

Pozivamo vas i da na društvenim mrežama podelite vaše fotografije za vreme aktivnosti uz hešteg #eurmove2016!

 

Napomena 1: U slučaju bavljenja sportovima za vreme kojih je teško nositi mobilni telefon sa sobom, Endomondo dozvoljava manuelno unošenje informacija o fizičkoj aktivnosti.
Napomena 2: Osobe koje ne žele da koriste Endomondo aplikaciju mogu informacije o svojim aktivnostima slati na mail eurmove@idf-europe.org. Ovi „aktivni minuti“ će se dodati ukupnom broju minuta koji se bude prikupio putem aplikacije.

 

Za više informacija ili pomoć, kontaktirajte nas uros.bogdanovic@plavikrug.org

Čitajte o ovome i na sajtu IDF Europe:http://www.idf.org/idf-europe-i-move-u-moveeurmove

Zapratite EURMOVE 2016 na Instagramu: https://www.instagram.com/eurmove2016/

Priključite se zvaničnoj grupi EURMOVE 2016 na Fejsbuku: https://www.facebook.com/groups/1780293815571662/