Vesti

Prolećni festival zdravlja 2017.

  • April 4, 2017
  • 2 min read
Prolećni festival zdravlja 2017.

Pod sloganom „Ništa nije važnije od zdravlja

u sredu i četvrtak, 5. i 6. aprila 2017. godine (od 10 do 20 h), u Domu omladine (Makedonska ulica br. 22) u centru Beograda biće održan jubilarni

15. Affidea Festival zdravlja Beograd


Na manifestaciji će tradicionalno učestvovati više od 80 izlagača: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, svi oni koji se bave zdravim stilovima života…

Ovaj jubilarni 15. Affidea Festival zdravlja biće posvećen zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, značaju savremene radiološke dijagnostike u ranom otkrivanju bolesti, upotrebi aplikacija u službi rekreacije i sportskih aktivnosti, a biće predstavljen i projekat za mlade „Budućnost za 5“.

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, a dijagnostički centar „Affidea“, generalni sponzor festivala, deliće besplatne preglede na ultrazvuku i mamografu i vaučere sa popustom za MR i CT.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima (5 akreditovanih programa) i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede” i razbiju strah od „belih mantila”.

Predavanja za zainteresovane građane na razne teme iz oblasti zdravlja održaće najeminentniji stručnjaci iz sveta medicine, a tribine će imati i mediji i udruženja pacijenata. Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Glavni promoter 15. Affidea Festivala Zdravlja je dr Nada Macura.

 

Udruženje ‘Plavi Krug’ je redovni učesnik ovog događaja, tako da će posetioci na našem štandu moću da provere nivo šećera u krvi i dobiju informacije vezane za dijabetes.

 

Više informacija o samoj manifestaciji se može dobiti na sajtu www.festivalzdravlja.com