Vesti

Grupa podrške za osobe sa dijabetesom

  • April 12, 2018
  • 2 min read
Grupa podrške za osobe sa dijabetesom

Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da PIN- Mreža psihosocijalnih inovacijau saradnji sa Dijabetološkim savezom Srbije i udruženjem “Plavi krug”pokreće u Beogradu ciklus besplatnih grupa podrške za osobe sa dijabetesom. Grupe su zamišljene da budu mesto gde će osobe sa dijabetesom moći međusobno da podele svoja dosadašnja iskustva, nedoumice, zabrinutosti i sve za čim budu imali potrebu u sigurnom i podržavajućem okruženju, kojem je poznat ‘slatki’ život sa dijabetesom. Grupe će biti polu-radioničarskog tipa sa unapred pripremljenom temom, ali će svaki susret biti otvoren za teme učesnika i njihove potrebe u datom trenutku. Grupe će biti male, maksimalno 8 učesnika i trajaće 10 susreta. Cilj koji se želi postići nakon ovih deset susreta je promena percepcije osoba sa dijabetesom, osnaživanje i spremnost za život sa ‘slatkim saputnikom’, a samim tim i poboljšanje kvaliteta daljeg života.

Grupe će voditi psihološkinje PIN-a Dunja Božović i Tatjana Gutić.

Prva grupa će startovati u ponedeljak 23. aprila u prostorijama PIN-a (Gospodar Jevremova 48). Susreti će se odvijati jedanput nedeljno u popodnevnim ili večernjim časovima.

Ukoliko želite da budete deo grupe podrške ili imate dodatna pitanja, prijavite se i pišite na mail adresu: dunja.bozovic@psychosocialinnovation.net

 

Čekamo Vas da zajedno gradimo kvalitentiji život sa dijabetesom!