Vesti

Održani 2. Maraton oko Ade i trka podrške

  • November 6, 2013
  • 2 min read
Održani 2. Maraton oko Ade i trka podrške

U nedelju 3.11.2013. je kao prva u nizu manifestacija povodom Svetskog Dana Dijabetesa na Adi Cignaliji održan drugi po redu Maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom u organizaciji Udruženja ‘Plavi Krug’.

Pozitivna atmosfera na Adi u kojoj je učestvovalo ukupno 83 maratonca, duplo više nego u prvom izdanju! Prvi je kroz cilj prošao Goran Vendlener iz Apatina sa vremenom 3:08:59. Na pobedničkom postolju su se našli i Zoran Radičanin sa vremenom 3:16:08 i Vojislav Jovanović koji je 42195m prešao za 3:19:13. U ženskoj kategoriji prve tri su bile Biljana Vlačić (3:38:11), Snežana Milošević (3:55:37) i Nataša Tomašević (4:09:09). Vremena svih trkača po završetku maratona možete pogledati ovde. Među maratoncima su bili i naši ‘slatkiši’ Igor Crnjanski i Predrag Kovačević koji su pokazali da ih dijabetes ne zaustavlja u ovakvom poduhvatu.

Od 12 sati je startovala trka podrške u kojoj su učestvovali mnoge grupe rekreativaca i pojedinci koji su došli da pretrče, prošetalu ili obiđu jedan (plavi) krug oko beogradskog jezera dužine 7,7km. Oko 150 ljudi je svoju podršku pokazalo na ovaj način.

Da bi ceo događaj protekao u najboljem mogućem redu, osim aktivista ‘Plavog Kruga’ veliku pomoć smo dobili i od Crvenog Krsta, koji su brinuli za maratonce, i od Udruženja ljubitelja biciklizma Ciklo Svet Srbija, koji su tokom trke kružili oko Ade i posetiocima skretali pažnju da propuste maratonce.

Pouno hvala svim učesnicima, a posebno Ivanu Buđi iz Triatlon Saveza Srbije bez koga nikako nismo mogli da napravimo ovako lep događaj.

Više fotografija sa događaja možete pogledati na facebook stranici Plavog Kruga.