Vesti

“One Team” se predstavio na Dečijoj nedelji sporta

  • January 26, 2014
  • 2 min read
“One Team” se predstavio na Dečijoj nedelji sporta

U petak 24. januara održano je pretposlednje druženje mališana iz Plavog kružića, koji učestvuju u projektu Košarkaškog Kluba Partizan “One Team”. Radionica je održana u atrijumu Delta City- ja u okviru “Dečije sportske nedelje”.

Deca su na postavljenom poligonu radila vežbice i zajedno sa trenerima One Team- a razmatrala o pozitivnim stavovima koji pomažu u suočavanju sa problemima i izazovima – o upornosti, požrtvovanosti i samopouzdanju.

Specijalno iznenađenje za decu bila je pevačica Romana Panić, koja i sama više od dve decenije živi sa dijabetesom.

„Večerašnje druženje je bilo fenomenalno. Smatram da su deca dijabetičari veliki borci, pre svega zato što im je život to tako nametnuo. Pokušali smo zajedno sa košarkašima Partizana da im kažemo da je vera u sebe najbitnija. Kao neko ko ima dijabetes 23 godine mogu da kažem da to nije bolest već komplikacija sa kojom može da se živi. Najbitnije je pozitivan stav u životu, kao i vera. Sećam se da mi je doktorka, kada sam imala 15 godina, rekla da moram sama sebi da budem najveći doktor. Upravo zato je bitno da svi budu informisani jer je dijabetes bolest 21. veka.“ – istakla je Romana Panić i dodala: “Drago mi je što sam danas prvi put bila deo jedne ovakve akcije. Želim da ovim klincima dam snagu, energiju i veru u same sebe i da znaju da sve snove mogu ostvariti.“

one team

one team i romana

Naredno okupljanje, kojim će se završiti  Partizan One Team projekat sa Plavim krugom, biće u Kombank Areni na utakmici Partizan NIS – Lokomotiv Kuban u TOP 16 fazi Evrolige. Učesnici će se u poluvremenu predstaviti beogradsoj publici i pokazati šta su naučili u prethodnih 12 nedelja u okviru Partizan One Team projekta.