Vesti

Predavanje u OŠ “Nikola Tesla”

  • November 25, 2014
  • 2 min read
Predavanje u OŠ “Nikola Tesla”

U utorak 18. novembra 2014, edukatori Plavog kruga održali su predavanje na temu Dijabetes kod dece u OŠ “Nikola Tesla” u Vinči. Predavanje je bilo namenjeno učeteljima i nastavnicima ove škole koji su imali prilike da saznaju osnovne informacije o dijabetesu, a inicijativu o poseti školi je pokrenula grupa roditelja čija deca imaju dijabetes i koji su želeli da nastavnci budu upućeni o stanju njihove dece.

Na predavanju se govorilo o važnosti zdrave ishrane, obrocima koje deca imaju u školi, o nezdravom načinu života i važnosti fizičke aktivnosti. Nastavnici su imali prilike da demonstriraju kako aparat za proveru šećera funkcioniše, da nauče šta je dobra samokontrola dijabetesa i  kako izgleda jedan običan dan deteta koje živi sa dijabetesom. Na kraju predavanja nastavnici su dobili edukativne materijale kako bi se više informisali o dijabetesu – pandemiji koja dobija sve veće razmere. Takođe, skupu je predstavljeno kome mogu da se obrate ukoliko im je potrebna pomoć i gde mogu potražiti više informacija.

Predavanje u OS Nikola Tesla

Cilj edukacije profesora osnovnih i srednjih škola i vrtića je da nastavno osoblje bude spremno i obučeno da pomogne detetu koje ima dijabetes ukoliko je ta pomoć neophodna.

Ovim putem pozivamo roditelje da se jave Udruženju ukoliko žele da se edukativna predavanja, na temu Dijabetes kod dece, održe i u školi koju njihovo dete pohađa.