Vesti

13. Prolećni festival zdravlja

  • March 14, 2016
  • 2 min read
13. Prolećni festival zdravlja

Pod sloganom „Učinite danas nešto dobro za svoje zdravlje“ u četvrtak i petak, 17. i 18. marta 2016. godine (od 10 do 20 h), u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda biće održan 13. Prolećni „MG Mivela“ Festival zdravlja Beograd 2016.
Kao redovni učesnik ove manifestacije, i ove godine će ”Plavi Krug” imati svoj štand.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvodjači zdravih proizvoda, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života… Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 80 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi.

Na festivalu ce se govoriti o balansiranoj ishrani i vaznosti fizičke aktivnosti, borbi protiv dijabetesa, zdravoj ishrani kod ljudi sa celijakijom, prevenciji srčanih oboljenja, pojavi novih virusa u svetu poput zika virusa, depresiji i gojaznosti, tegobama zbog nesanice… Jedno od predavanja će biti na temu ”Izazovi savremenog života sa dijabetesom tip 2” koje će održati Stela Prgomlja, autor knjige ‘Moj džepni pankreas’.
Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, zuba, pregledi stanja kože i stopala, nutricionistički pregledi, masaže…

I ovaj put će se za mališane organizovati „Dečiji kutak”, gde će oni moći da crtaju i učestvuju na raznim radionicama, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.