Vesti

Trčim za slatkiše

  • August 29, 2018
  • 2 min read
Trčim za slatkiše

PRIDRUŽI SE I TI !

Mladi maratonac i entuzijasta Ivica Tasić , u želji da pomogne Udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda – „Plavi krug“ inicirao je akciju „Trčim za slatkiše“. Ideja akcije je da kompanije i pojedinci kupuju kilometre, koje će Ivica, zajedno sa svojim prijateljima trkačima, polumaratoncima, maratoncima i rekreativcima istrčati u narednim trkama.

Cena jednog kilometra za fizička lica iznosi 200 a za kompanije 500 RSD, a svako može da uplati koliko kilometara želi da kupi uplatom na žiro račun Udruženja 105000000215843362 kod AIK Banka Beograd.

Jedna od ciljeva je i sakupljanje finansijskih sredstva za plaćanje redovnih mesečnih troškova Udruženja kako bi nastavio sa daljim redovnim radom i na taj način pomogao ljudima koji žive sa dijabetesom. Takođe, na ovaj način se podiže svest o značaju i važnost sporta u prevenciji raznih oboljenja kao i pozitivnih efekata u dobroj kontroli dijabetesa.

Raspored trka:
23. septembar 2018 – Odžački polumaraton
06. oktobar 2018 –  Trka patrijarha Pavla u Rakovici
28. oktobar Volkswagen Ljubljana marathon
11. novembar 2018 –  „Plavi krug oko Ade“ povodom Svetskog dana dijabetesa

Takođe, prikupljena sredstva bi se iskoristila za kupovinu tračica za merenje nivoa šećera u krvi, kao i nabavku medicinskih pomagala koja bi olakšala život deci i mladima sa dijabetesom.

Kompanije koje se pridruže inicijativi „Trčim za slatkiše“, njihov logo će biti na :

–          Majicama trkača

–          website-u Plavog kruga

–          posteru koji se izrađuje ovim povodom

–          Facebook page-u, Instagram i Twitter nalogu Plavog kruga.

 

U mesecu novembru koji je posvećen dijabtesu, organizovaćemo događaj na kom ćemo nagradili trakače koji su prikupili najveći broj prodatih kilometara, podeliti zahvalnice svim učsnicima i proglasiti prva tri mesta za kompanije koje su kupile najveći broj kilometara za podršku Plavom krugu.

Vaša podrška nam mnogo znači i pozivamo sve prijatelje kao i one koji žele da učestvuju u incijativi „Trčim za slatkiše“ da nas kontaktiraju.

Možete nas pratiti na

Facebook grupa  https://www.facebook.com/groups/244794603026554/

Facebook stranica https://www.facebook.com/PlaviKrugBeograd/

Instagram    plavi_krug

Twitter  @Plavikrug

Prethodna objava

Sledeća objava