Vesti

DiaHelp mobilna aplikacija

  • September 10, 2021
  • 2 min read
DiaHelp mobilna aplikacija

Pokrenuta je DiaHelp aplikacija za osobe s dijabetesom. Namenjena je svim osobama sa dijabetesom u slučaju da nešto podje kako ne treba.

U slučaju teže hipo- ili hiperglikemije možete lako poslati obaveštenje putem SMS poruke svojim najbližima da se ne osećate dobro i da vam je hitno potrebna pomoć. Poruka sadrži vaš unapred definisani tekst kao i vašu lokaciju. Takodje se šalje i obaveštenje svim ostalim korsnicima ove aplikacije koji se nalaze u blizini (sami podešavate radijus slanja) da vam je potrebna pomoć.

Druga primena je da možete potražiti pomoć u slučaju da se zateknete u neplaniranoj situaciji. Npr da prilikom putovanja izgubite, zaboravite ili vam se pokvari medicinsko pomagalo (lancentar, pen iglice, tračice, senzor, infuzioni set…..) ili ostanete bez terapije (insulin ili lek…) putem ove aplikacije se možete obratiti za pomoć drugim DiaHelperima u vašoj blizini Aktiviranjem SOS dugmeta.

Takođe, korisnici aplikacije svake nedelje dobijaju informacije iz sveta dijabetesa objavljenima na portalu DiaHelp.net. Kao i zanimljive tekstove na temu ishrane, tehnologije i kontrole šećera u krvi i životne priče osoba sa dijabetesom.

Aplikacija je besplatna, a može se preuzeti sa Google Play za Android pametne telefone ili AppStore za iPhone. Uputstvo za korišćenje kao i sve dodatne informacije možete pronaći na blogu DiaHelp.