Vesti

Međunarodni dijabetes kamp Ohrid 2012

  • August 25, 2012
  • 2 min read
Međunarodni dijabetes kamp Ohrid 2012

Ove godine je organizovan šesti po redu letnji kamp u Ohridu od 20.-26. jula 2012.godine. Na kampu je učestvovalo preko tridesetoro dece iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i po prvi put iz Hrvatske.

Cilj kampa je edukovanje mladih kako živeti normalno sa dijabetesom, kao i bolja regulacija glikemija. Osnivač i koordinator kampa je prof. dr Jordan Saveski. Tim lider je dr Goran Petrovski, dijabetolog iz Skoplja. Medicinski tim su činile dr Iskra Bitovska, dr Biljana Jovanova i medicinske sestre Tatjana Gorgovski i Zore Dimoska.

Tokom svečanog otvaranja i pozdravnih reči prof. Saveskog i dr Petrovskog, gosti iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, kao i domaćini iz Makedonije, su pojedinačno predstavili udruženja i dijabetes u svojim zemljama. U nastavku programa, Stela Prgomelja je govorila o tome kako se dijabetes tretirao pre 30 i više godina, jer je dijagnostikovana daleke 1976. godine.

Tokom kampa program je bio u skladu sa načinom života mladih. Obuhvatao je svakodnevnu fizičku aktivnost, odbojku, vaterpolo, vežbe oblikovanja, a ove godine su se tu našli i treninzi džudoa.

Kao način upoznavanja svake večeri su organizovane tim bilding radionice, koje je vodila Ilijana Petrovska, u kojima su kamperi razmenjivali svoja iskustva, savete i medjusobno se upoznavali.

Ove godine je iz Srbije učestvovalo troje omladinaca od 17 do 19 godina iz Beograda i Zaječara.

Učesnici kampa su se i ovom prilikom zahvalili dr Goranu Petrovskom i celom timu što su i ove godine naši mladi učestvovali na još jednom sjajnom kampu i stekli nova znanja i nove prijatelje.

Ukoliko želite da vidite kako su se naši kamperi provodili, učili, družili, posetite facebook stranu Diabetes Serbia

Sledeća objava

5 Comments

  • debt ceiling on his own cialis 5 mg best price usa

  • 8 stage 3 of their body weight over an estimated 5 finasteride prescription floroda According to Reshef, the risk of a multiple pregnancy is between 20 and 25 with OI alone and between 35 and 40 with IVF

  • Monitor Closely 1 benazepril, bumetanide buy lasix 40mg If a compound not stable in aqueous media or has low solubility in aqueous media it can be formulated as a concentrate in organic solvents

  • tamoxifen indications In order to further assess the expression of a functional ESR1 protein, cells were exposed to 4 hydroxytamoxifen 4 OH Tam at different concentrations for 24 h subsequent to treatment with ribavirin plus SAHA

  • Although complications of AAS use are variable and patient specific, they can be successfully managed side effects for clomid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *