Vesti

Održan edukativni kamp u Baru

  • September 8, 2019
  • 2 min read
Održan edukativni kamp u Baru

Kao i poslednjih sedam godina, predstavnici našeg Udruženja su učestvovali na osmom edukativnom kampu za osobe sa dijabetesom, koji je  održan je u Baru od 29.08. do 03.09. u organizaciji “NVO Plavi krug Bar”.

 

Aktivistkinje Plavog kruga Anđela Šćepanović i Marija Dimitrijević bile su naše predstavnice na ovom kampu, prenosimo vam njihove utisake:
Marija Dimitrijević:
Anđela i ja smo imale priliku da čujemo niz edukativnih predavanja o dijabetesu i mogućim komplikacijama kod istog od strane mnogobrojnih specijalista iz Crne Gore,ali i iz Srbije,gde smo obnovile,ali i proširile svoje znanje na polju dijabetesa. Takođe smo učesnicima predstavile rad našeg udruženja i objasnile koliko nam znači što smo njegov deo.
Pored predavanja, družila sam se sa vršnjacima, zajedno smo išli na plažu, pevali uz gitaru, šetali gradom, ali i imali organizovan izlet na Skadarsko jezero,najveće jezero na Balkanskom polulstrvu, gde smo se sjajno proveli.Žao mi je što nisam imala više vremena da čujem sva iskustva ostalih polaznika, ali mi je drago što sam sklopila nova poznanstva i proširila svoju ,,slatku porodicu”.
Anđela Šćepanović:
Drago mi je što sam bila deo edukativnog kampa u Baru! Upoznala sam se sa raznim komplikacijama koje dijabetes može da prouzrokuje, a o kojima sam do sada jako malo znala. Veoma mi je značilo da čujem sve o tome od doktora koji su stručni u tim oblastima.Takođe sam upoznala ljude koji žive sa dijabetesom baš kao i ja,čula neke njihove priče, razmenila poneko iskustvo, i, što je najvažnije, stekla nove prijatelje.
Zahvaljujemo se našim drugarima iz Crne Gore na pozivu za učešće i  lepom druženju i edukaciji.
Prethodna objava

Sledeća objava