Vesti

9. Maraton ‘Plavi Krug oko Ade’

  • October 22, 2020
  • 2 min read
9. Maraton ‘Plavi Krug oko Ade’

PLAVI KRUG ove godine organizuje 9. Maraton & trke podrške osobama sa dijabetesom u malo drugačijem konceptu zbog trenutne situacije sa Korona virusom.
Svako ko bude želeo da učestvuje i da podršku osobama sa dijabetesom, moći će da izabere jednu od četiri distanci(42km, 21km, 10km i 5km) koju želi da istrči u periodu od 14.11. do 28.11.2020 u svom gradu kad mu odgovara.


Pozivamo Vas sve da nam se pridružite.


Sve informacije kao i prijave se nalaze na našem sajtu www.plavirkugokoade.rs

Ono po čemu su naš maraton i trke posebni, je to što pored sportista i rekreativaca, na trkama učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koji će zajedno sa ostalim trkačima istrčati željenu distancu i na taj način, na ličnom primeru, pokažu da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Plavi krug će na sam dan obeležavanja Svetskog dana dijabetesa (subota 14.11.) od 12h organizovati na Adi Ciganliji simbolični start ovih trka koje će se trčati po celoj Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj gliko regulaciji.