Vesti Zanimljivosti

Šetanje za dečje kampove – “Otvori plavi krug”

  • April 12, 2024
  • 2 min read
Šetanje za dečje kampove – “Otvori plavi krug”

Projekat “Otvori Plavi krug” sprovodi se već skoro četiri godine unazad i uključuje studiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu čiji je cilj da omogući bolje razumevanje i unapređenje rada savetovališta za dijabetes pre svega u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima u Srbiji. Bitan deo ovog projekta je i mobilna aplikacija koja ljude sa dijabetesom podstiče da što više pešače, fizički se aktiviraju i edukuju o samom dijabetesu i komplikacijama koje on nosi. Aplikacija omogućava korisnicima da učestvuju u organizovanim šetnjama ili da šetaju individualno i na taj način prikupljaju kilometre. Svakog meseca, najbolji šetači dobijaju nagrade!

Najnovija akcija u okviru projekta jeste skupljanje kilometara od strane korisnika aplikacije, koje će kompanija NovoNordisk prevesti u novac i donirati za sprovođenje 2 kampa za decu sa dijabetesom u Srbiji! U pitanju su kamp Dijabetološkog saveza Srbije na Divčibarama i kamp Saveza društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti u Kušićima. Cilj kampanje je da se do kraja juna meseca pređe 100.000 kilometara.

Šetnja sa aplikacijom „Otvori plavi krug“ ove godine dobija još više na značaju. Imate motiv više da izađete u prirodu, uključite aplikaciju i pružite korak. Samo jedan korak više za decu sa dijabetesom!

Više o projektu “Otvori plavi krug” ovde

Više o kampanji za dečje kampove ovde

Aplikacija “Otvori plavi krug” dostupna je na: “Google Play” prodavnici  ili “AppStore”