Insulin zavisni dijabetes Novosti Plavi Kružić

Dijabetes u učionici- OŠ “Skadarlija”

  • February 22, 2023
  • 2 min read
Dijabetes u učionici- OŠ “Skadarlija”

Još jedna uspešna edukacija na temu Dijabetes u učionici je iza nas! Dana 21. 2. 2023. godine, edukatorke su bile gošće OŠ “Skadarlija” na inicijativu nastavnice biologije ove škole, kao i roditelja čije dete ima dijabetes. Bojana, Anđela i Marija pružile su osnovne informacije o dijabetesu, ali i podelile svoja iskustva o životu sa dijabetesom u školskom periodu.

Predavanju je prisustvovalo oko 80 učenika ove škole, kao i desetak roditelja i nastavnika. Učenici su bili više nego zainteresovani da saznaju sve o dijabetesu, pitanja su se nizala, a ruke su stalno bile u vazduhu!

Na kraju predavanja, nastavnici i učenici su dobili edukativne materijale kako bi se više informisali o dijabetesu- pandemiji koja dobija sve veće razmere.
Takođe, napravljeni su posteri sa simptomima hipo i hiperglikemije kako bi bili postavljeni na više mesta u školi. Skupu je predstavljeno i kome mogu da se obrate za pomoć, kao i gde mogu da potraže više informacija.

Cilj edukacije nastavnog osoblja škola i vrtića je da bude spremno i obučeno da pomogne detetu ukoliko mu je pomoć neophodna.
Ovim putem pozivamo roditelje da se jave Udruženju ukoliko žele da se edukativna predavanja na temu Dijabetes u učionici održe u vrtiću ili školi koje njihovo dete pohađa.