Insulinska pumpa O dijabetesu Vesti

Aidex Equil pumpa i senzori o trošku RFZO

  • July 15, 2023
  • 2 min read
Aidex Equil pumpa i senzori o trošku RFZO

Nakon usvajanja novog pravilnika RFZO i potpisivanja ugovora sa firmama koje drže insulinske pumpe i senzore, prihvaćena je i kompanija Profesional Medic iz Vinče sa pimpom Aidex Equil i senzorima.

Spoljna portabilna insulinska pumpa, male tezine (23 grama) i dimenzija (59,4 x 40 mm, sa rezervoarom), proizvođača Aidex model Equil, bez katetera, sa direktnim subkutanim (potkoznim) ubrizgavanjem insulina. Pumpa isporučuje organizmu insulin u veoma preciznim količinama i definisanim intervalima u toku 24 h.
Pumpa obezbeđuje stopu bazala od 0,5 do 1 insulinske jedinice (maksimalno 63 ij za 24h), sa 7 programa gde svaki ima 48 vremenskih intervala. Dobro doziran bazalni insulin omogućava i dobro delovanje bolusnog insulina koji se uzima pre obroka, čije doziranje je takođe sa stopom od 0.5 do 1 ij, sve do maksimalnih 63 ij za 24h (zajedno sa bazalom).

Više o insulinskoj pumpi možete pročitati OVDE

Komplet istog proizvođača čine: senzor, transmiter i aparat za očitavanje kontinuiranog merenja nivoa šecera. Aparat za očitavanje navedenih parametara je lagan i neprimetan za nošenje (120 x 60 x 10 mm). Umesto aparata možete aktivirati aplikaciju na mobilnom telefonu.
Više o senzorima za kontinuirano praćenje šećera, možete pročitati OVDE

Kontakt:

Profesional Medic d.o.o. Vinča
Milena: 0606825300